Bănci și Asigurări

Banca Daewoo si-a majorat capitalul cu 323 miliarde de lei

25.04.2001, 00:00 30



Banca Daewoo Romania a inregistrat anul trecut un profit de patru milioane de dolari, rezultat considerat de conducerea bancii satisfacator in conditiile in care banca opereaza doar cu o sucursala.

In plus, banca a anuntat ca si-a majorat capital social cu 323 miliarde de lei , pana la 565, miliarde de lei, aceasta operatiune primind deja avizul din partea Bancii Nationale.

"Consideram ca anul trecut a fost bun, mai ales ca tot ceea ce am obtinut a fost cu ajutorul unei singure sucursale. Ne-am concetrat, cum de altfel vom face si de acum incolo, strategia pe creditare si in special a industriei.

Pot sa afirm, si cred ca nu ma contrazice nimeni ca suntem cea mai prudenta banca din sistem. Din totalul creditelor acordate, care detin 30% din plasamentele bancii, ne putem mandri ca nu avem nici unul restante", a afirmat ieri Valentin Scarlat, vicepresedintele Bancii Daewoo.

El a adaugat ca strategia de dezvoltare a bancii se concentreaza in special pe cresterea bazei de clienti si mai putin pe extinderea retelei teritoriale, mai ales ca investitiile facute in software-uri si in sistemul informatic, in anasamblu, permite bancii sa mentina relatii permanente cu clientii indiferent de zona in care sunt acestia. Banca are in prezent 12.000 de clienti.

"Sistemul informatic actual ne permite sa avem o legatura permanenta cu clientii nostrii indiferent in ce colt al tarii ar fi acestia asa ca nu este o prioritate extinderea retelei de sucursale. In plus, noi suntem o banca straina si avem experinta straina. Aceasta goana dupa deschiderea de filiale nu se intalneste in strainatate", a mai spus Scarlat.

Actionarul majoritar al Bancii Daewoo Romania, cu 99,9% din actiuni, este Daewoo Securities din Coreea, una dintre cele mai mari companii din lume care activeaza pe piata de capital.

"Nu mai avem de mult nici o legatura cu Daewoo Motors, mai exact din 1999 cand grupul s-a dezmembrat, iar problemele cu care se confrunta aceasta companie nu ne afecteaza", spune Scarlat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24