Bănci și Asigurări

Băncile au dat 45 de milioane de SMS-uri ca să recupereze banii împrumutaţi românilor

Autor: Simona SIMIONESCU

31.01.2011, 23:04 34

Ca să recupereze banii împrumutaţi românilor şi pentru a-i facepe oameni să nu uite că au de plătit rate lunare, băncile şiinstituţiile financiare nebancare (IFN), alături de recuperatori,au declanşat anul trecut un adevărat asalt comunicaţional.

Ele au expediat 45 de milioane de sms-uri către clienţii lor,adică jumătate din toate mesajele trimise de firmele din România încadrul unor campanii directe, potrivit datelor comunicate pentruGândul de Netopia Sistem.

Efortul instituţiilor financiare este perfect justiticat denumărul mare al românilor care au restanţe la bănci. La finelelunii noiembrie 2010, peste 725.000 de persoane fizice figurau laBiroul de Credit cu restanţe mai mari de 30 de zile, cu 4,94% maimulte decât în prima lună a anului trecut. În aceste condiţii,bancherii fac tot posibilul pentru a-şi recupera banii împrumutaţifără a apela la executarea silită, un proces greoi şi neprofitabilîn condiţii de criză. Unele instituţiii de credit recurg şi lametode inedite, cum ar fi apelul telefonic către un client pentrua-l ruga să bată la uşa vecinului restanţier, ca să-i aducă amintesă plătească rata. Mai departe, intră în scenă recuperatoriifirmelor de colectare de creanţe. Munca lor este standardizată,fiecare pas fiind înscris într-un ghid intern. Citiţi mai multe pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO