Bănci și Asigurări

Bancpost si ING isi ajusteaza oferta de credite

14.08.2006, 18:32 21

Bancpost continua sa isi extinda oferta de finantari destinate intreprinderilor de dimensiuni medii, lansand un credit pentru investitii. In acest timp, ING Bank se concentreaza pe finantarile pentru clientii individuali, extinzand perioada de rambursare a creditelor imobiliare in lei cu cinci ani, pana la 30 de ani.
Bancherii au mutat competitia pe conditiile de creditare, operand constant "reglaje fine", dupa ce lupta prin scaderea preturilor s-a incheiat, odata cu intarirea politicii monetare a BNR, inceputa in toamna trecuta.
Prin extinderea perioadei de rambursare, ING ajunge intre jucatorii care ofera cele mai lungi scadente la creditele imobiliare. Esalonarea platilor pe o perioada mai lunga aduce avantajul unor rate lunare mai mici, astfel ca pentru acelasi venit al clientului suma imprumutata poate fi mai mare. De altfel, banca a coborat, odata cu extinderea perioadei de rambursare, venitul lunar net minim acceptat pentru contractarea unui credit in moneda locala cu 50 de lei, pana la 900 de lei noi. In cazul creditelor in euro, venitul minim este acum de 1.800 de lei (echivalentul a aproximativ 510 euro), fata de 750 de euro, cat era anterior. Creditele pot fi obtinute pe perioade cuprinse intre 3 si 30 de ani, dobanzile fiind de 9% la lei, respectiv 6,75% pe an la euro. Sumele maxime care pot fi imprumutate sunt de 900.000 de lei (in cazul creditului Avantaj Plus in lei), respectiv 250.000 de euro (prin Euro Clasic).
Bancpost ajunge, prin lansarea creditului Parteneri, la al treilea produs destinat finantarii intreprinderilor de dimensiuni medii, dupa ce in iunie a introdus doua imprumuturi unul revolving si unul non-revolving. Bancpost ofera aceste finantari prin intermediul a opt centre regionale dedicate clientilor corporativi. Soldul creditelor a ajuns la 1,16 mld. euro la sfarsitul lui iunie, actionarul majoritar, EFG Eurobank, notand cresterea creditului pentru companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO