Bănci și Asigurări

Bank Austria Creditanstalt Romania a adus austriecilor un profit de 2,6 milioane de euro

15.05.2001, 00:00 22



Bank Austria Creditanstalt Romania a incheiat anul trecut cu un profit de 2,6 milioane de euro (63 miliarde de lei), in crestere fata de 1999 cand a obtinut un rezultat net de doar 11.000 euro (253 milioane de lei).

Conducerea bancii recunoaste ca desi mediul economic a fost dificil si competitivitatea in sistemul bancar destul de ridicata, Bank Austria Creditanstalt Romania a reusit, in cei doi ani de cand activeaza pe piata romaneasca, sa castige o cota importanta din piata in special prin gama de produse si servicii oferite.

"Incet dar sigur am reusit sa castigam o cota din piata. Nu trebuie sa uitam ca mediul economic nu a fost tocmai cel mai propice, iar copetitivitatea a fost in crestere.

Cu toate acestea suntem multumiti de activitatea noastra si de rezultatele inregistrate. La toate acestea au contribuit fara doar si poate si gama de produse si servicii oferite clientilor nostri, acestea fiind la un nivel inalt de calitate", a declarat Dan Pascariu, presedintele Bank Austria Creditanstalt Romania.

Referindu-se la rezultatele financiare obtinute anul trecut oficialii bancii precizeaza intr-un raport intern al bancii ca profitul inregistrat de Bank Austria Creditanstalt Romania, la standarde de contabilitate internationala (IAS), a fost de 63 miliarde de lei (2,6 milioane euro). In primul an de activitate - 1999 - banca a inregistrat un profit de 253 milioane de lei (11.000 euro).

Calitatea serviciilor si standarul ridicat al acestora a condus la cresterea fondurilor atrase de banca de la clienti cu 127%, mai exact 3,77 miliarde de lei (156 milioane euro). Potrivit raportului amintit cea mai mare parte a acestora fonduri a fost directionata spre acordarea de imprumuturi.

Volumul creditelor acordate, la standarde IAS, contabilizat la 31 decembrie 2000 a atins 2,164 miliarde de lei (90 milioane euro), fata de 599 milioane de lei in 1999.

In plus, activul bilantier al Bank Austria Creditanstalt Romania a crescut in 2000 cu 73% fata de anul precedent atingand 4,474 miliarde de lei (185 milioane euro)

La sfarsitul anului trecut banca gestiona aproximativ 7.400 contri bancare si avea peste 5.000 de clienti persoane juridice. Pentru acest an se intentioneaza cresterea majoritatii indicatorillor cu 25-30%.

"In Europa Centrala si de Est Bank Austria Creditanstalt este o poveste de succes. Rezultatele financiare ale grupului au crescut de la an la an , iar Romania a contribuit cu un profit semnificativ la acest lucru.

In ciuda difcultatilor cu care se confrunta piata romaneasca este in continuare atractiva", a afirmat la sfarsitul saptamanii trecute si Cristoph Greussing, vicepresedintele Bank Austria Creditanstalt Romania.

Strategia de marketing a bancii pentru acest an s-a concentrat pe lansarea internet-bankingului, introducerea cardurilor sub sigla VISA (n.r. - in prezent BA/CA Romania emite carduri de tip Europay in lei si valuta), precum si introducerea unei game de produse destinate persoanelor fizice cu "venituri peste un anumit nivel".

BA/CA Romania a fost prima banca de pe piata romaneasca care in 2000 a lansat Telephone Banking - un serviciu cu ajutorul caruia orice client poate sa efectueze operatiuni bancare prin intermediul telefonului.

Banca are in prezent trei sucursale, doua in Bucuresti si una in Timisoara, urmand ca pana la sfarsitul anului sa mai deschida alte 2-3 sucursale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO