Bănci și Asigurări

BCR a revenit pe profit după nouă luni, cu un câştig de 349 mil. lei. Creditarea, plus 10%

Sergiu Manea, CEO al BCR

Rezultatul opera­ţio­nal solid ne motivează să investim în ino­vaţie şi în laboratoare digitale, ceea ce va crea calea către îmbunătăţirea sănătăţii financiare a clienţilor noştri.

Sergiu Manea, CEO al BCR Rezultatul opera­ţio­nal solid ne motivează să investim în ino­vaţie şi în laboratoare digitale, ceea ce va crea calea către îmbunătăţirea sănătăţii financiare a clienţilor noştri.

Autor: Claudia Medrega

31.10.2019, 08:30 283

Sergiu Manea, CEO al BCR: Rezultatul operaţional solid ne motivează să investim în inovaţie şi în laboratoare digitale, ceea ce va crea calea către îmbunătăţirea sănătăţii financiare a clienţilor noştri.

Grupul BCR, care include a do­ua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a revenit pe profit la sfârşitul primelor nouă luni din 2019, după ce a înche­iat primul semestru pe pierdere, câşti­gul net ajungând în septembrie la 348,8 mil. lei (73,6 mil. euro).

Câştigul net al BCR aferent perioadei ianua­rie-septembrie 2019, reprezintă circa o treime din profitul din primele nouă luni din 2018, de peste 1 mld. lei. 2018 a fost al doilea an din ultimul deceniu când banca a obţinut profit de peste 1 mld. lei în nouă luni. Scăderea profitului BCR în acest an a fost determinată de constituirea unui pro­vizion excepţional în al doilea trimestru din 2019, legat de activitatea BCR Banca pentru Locuinţe, „în pofida rezultatului operaţional solid, a costurilor scăzute de risc şi a perfor­manţelor ridicate pe toate liniile de business“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO