Bănci și Asigurări

BCR a vândut un portofoliu de credite negarantate de 98 milioane euro, la un preţ de 9% din valoare

Autor: Alexandra Chelu

27.02.2011, 15:11 41

BCR a vândut un portofoliu de credite negarantate de 98 milioanede euro, la un preţ de 9% din valoare, ceea ce a influenţat pozitivrezultatul financiar din ultimul trimestru al anului trecut cu 5milioane de euro, conform Mediafax Business.

"În România, am vândut credite negarantate acoperite înproporţie de 95%, deci pe total impactul asupra contului de profitşi pierdere a fost de 5 milioane de euro în trimestrul patru", adeclarat Bernhard Spalt, membru al consiliului de management alErste Bank şi chief risk officer.

Într-o prezentare a grupului austriac se arată că vânzările decredite neperformante s-au situat la 98 milioane de euro înRomânia, 58 milioane de euro în Cehia, 39 milioane de euro înSlovacia şi 11 milioane de euro în Ungaria.

Spalt a explicat că impactul vânzărilor de credite neperformanteasupra contului de profit şi pierdere a fost pozitiv întrucâtgradul de acoperire prin provizioane ale acestora era în medie de91%, iar preţul mediu de vânzare a fost de 14% din valoare.

Oficialul Erste anticipează că în România creditarea negarantatăva începe să-şi revină în a doua parte a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO