Bănci și Asigurări

BCR majoreaza dobanzile la depozite

12.11.2007, 19:17 15

BCR, cea mai mare banca din sistem, majoreaza de astazi dobanzile pentru depozitele in euro pe 6 si 12 luni cu pana la jumatate de punct procentual. Totodata, banca a majorat si dobanzile la contul de economii, atat la lei, cat si la euro.
Astfel, pentru depozitele pe sase luni banca plateste acum dobanzi incepand de la 3,5% pe an, respectiv cu 0,4 puncte procentuale peste nivelul precedent. Dobanzile variaza in functie de suma economista. Pentru depozite mai mari de 25.000 de euro, BCR a majorat dobanda cu jumatate de punct procentual, la 4% pe an.
Pentru scadenta de un an, dobanzile incep de la 3,75% pe an, in timp ce pentru sume mai mari de 25.000 de euro banca plateste 4,3% pe an.
Pentru contul de economii Maxicont in euro, BCR majoreaza dobanda cu pana la 1,5 puncte procentuale. In functie de valoarea soldului, banca plateste dobanzi cuprinse intre 3% si 3,25% pe an.
Pentru conturile de economii in lei, BCR a majorat dobanzile cu 0,3 pana la 1,7 puncte procentuale, in conditiile in care avea stabilite sapte transe, in functie de valoarea soldului. Banca plateste dobanzi intre 6% si 7,1% pe an.
Aceasta este prima ajustare de dobanzi la lei operata de o banca de top dupa intarirea politicii monetare operata de BNR incepand din septembrie. Pe piata monetara interbancara dobanzile pentru scadenetele scurte au urcat in prezent la 7,3% - 8% pe an, cu pana la 1,5 puncte procentuale mai mari, peste nivelurile din septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO