Bănci și Asigurări

BCR vrea să-şi refacă profitabilitatea mărind comisioanele pentru firme

BCR vrea să-şi refacă profitabilitatea mărind comisioanele pentru firme

Autor: Razvan Voican

13.08.2012, 00:05 2917

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, a hotărât ca de la 1 septembrie să taxeze cu 20 de lei pe lună sau echivalentul în valută administrarea contului curent pentru firmele cu cifra de afaceri mai mare de 1 mil. euro, în creştere cu 5 lei faţă de nivelul actual.

Comisionul de 20 de lei va fi valabil pentru toate firmele indiferent de cifra de afaceri. De asemenea, banca vrea să câştige mai mulţi bani din procesarea plăţilor ordonate de persoane juridice între două conturi deschise la BCR. O plată la ghişeu cu valoarea cuprinsă între 10.000 şi 50.000 de lei exclusiv va fi taxată cu 6,5 lei. De asemenea, comisionul pentru plăţi electronice de valori mai mari de 50.000 de lei se dublează de la 3 la 6 lei.

Banca va creşte numărul tranşelor valorice în funcţie de care aplică taxa, urmând să fie majorate şi comisioanele pentru plăţi interbancare. O plată electronică de peste 50.000 de lei va costa 10 lei, dublu faţă de nivelul actual. De asemenea, plăţile prin sistemul de decontare ReGIS vor fi taxate cu 14 lei la ghişeu, faţă de 10 lei în prezent, respectiv cu 10 lei în mediul electronic, faţă de 5 lei în prezent, peste care se adaugă comisionul BNR.

Cresc şi comisioanele pentru plăţi prin serviciul Direct Debit: pentru sume de peste 50.000 de lei se dublează de la 5 la 10 lei. De asemenea, mentenanţa serviciului de electronic banking MultiCash va costa de la 1 septembrie 20 de euro pe lună, cu 5 euro mai mult decât în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO