Bănci și Asigurări

BNR nu a uitat de Stefan cel Mare

16.04.2004, 00:00 49



Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, incepand din 19 aprilie, o moneda din aur cu valoarea nominala de 5.000 lei - emisiunea "500 de ani de la moartea domnitorului Stefan cel Mare".



Moneda este rotunda, cu un diametru de 35 mm si are o greutate de 31,103 grame.



Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de un certificat de autenticitate, redactat in limbile romana si engleza, semnat de Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si Casierul central, precum si de un pliant de prezentare a emisiuni.



Tirajul intregii emisiuni destinate vanzarii in tara si in strainatate este de 250 de exemplare. Pretul de vanzare este de 18.900.000 lei/moneda, in care intra si costurile capsulelor, certificatului de autenticitate si pliantului de prezentare a emisiunii. In pretul de comercializare nu este inclus pretul cutiilor de prezentare si cota TVA de 19%.



Monedele din aur - emisiunea "500 de ani de la moartea domnitorului Stefan cel Mare" au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.



Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur - emisiunea "500 de ani de la moartea domnitorului Stefan cel Mare'" se realizeaza prin ghiseele sucursalelor Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale BNR.
oana.nuta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO