Bănci și Asigurări

BRCI caută să atragă resurse în lei de la companii oferind 3% pe an la depozitele pe şase luni

BRCI caută să atragă resurse în lei de la companii...

Autor: Razvan Voican

04.06.2014, 00:00 113

Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI), cea mai nouă instituţie de credit de pe piaţă apărută anul acesta, plăteşte clienţilor persoane juridice dobânzi la depozitele standard în lei care merg de la 3% pe an la scadenţele de şase luni până la 3,5% pe an la depozitele pe douăsprezece luni, suma minimă de constituire fiind de 2.000 de lei.

Bonificaţiile sunt mai ridicate chiar decât dobânzile oferite de alte bănci la depozitele pentru clientela de retail. Pentru a atrage depozite în euro BRCI plăteşte 1,25% pe an pentru sumele depuse pe o lună, până la 2% pe an pentru depozitele pe un an, în timp ce pentru dolari dobânzile merg de la 0,75% la 1,5% pentru acelaşi interval.

Banca şi-a propus să servească companiile româneşti cu cifra de afaceri de peste 3 mil. euro pe an şi multinaţionalele, domeniile căutate pentru business fiind agricultura, construcţiile, transportul, logistica, industria grea, farma şi serviciile medicale.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO