Bănci și Asigurări

BT Leasing tinteste o cota de piata de 5%

03.04.2007, 19:53 51

BT Leasing, compania de leasing a grupului financiar Banca Transilvania, a finantat anul trecut bunuri in valoare de 42,53 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de nivelul inregistrat in 2005.
"Cresterea a fost determinata de extinderea retelei teritoriale, care a avut ca efect cresterea numarului de clienti, cat si a furnizorilor si colaboratorilor, precum si adaptarea ofertei la piata", a declarat Adrian Zarnescu, director de vanzari BT Leasing. Compania a incheiat anul trecut 2.539 de contracte de leasing, cu 46% mai mult decat in 2005.
Ritmul de crestere al profitului BT Leasing a fost de 30%, de la 1,16 milioane de euro in 2005 la 1,51 milioane de euro in 2006. Cifra de afaceri a companiei de leasing a inregistrat si ea un trend ascendent de 18%, ajungand in 2006 la 16,71 milioane de euro.
"In 2007 intentionam sa crestem numarul de birouri la nivelul tarii prin deschiderea a 15 birouri si sa crestem volumul finantarilor cu 40%", a spus Zarnescu. BT Leasing are sediul central in Cluj, o agentie in Bucuresti si 19 birouri la nivel national in Sibiu, Brasov, Miercurea Ciuc, Targu Mures, Baia Mare, Arad, Timisoara, Oradea, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iasi, Suceava, Piatra-Neamt, Buzau, Galati, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Craiova. "In prezent avem o cota de piata de 1,33% si intentionam sa ajungem la 5%", a adaugat Zarnescu.
Compania clujeana ofera leasing financiar cu finantare in lei sau euro pentru vehicule si echipamente noi si second hand. "Impartirea pe tipuri de obiecte finantate in 2006 (valoare de achizitie neta) a fost: vehicule 76% (noi 77,2%, second hand 52,8%) si echipamente 24%", a afirmat directorul de vanzari de la BT Leasing. El crede ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va avea efecte benefice asupra pietei leasingului din Romania, estimand o crestere de 40% a acesteia in 2007. Zarnescu crede ca leasingul utilajelor si imobiliar sunt segmentele de piata care vor cunoaste o crestere mai rapida in acest an.
Piata locala a leasingului a ajuns la 3,2 miliarde de euro, in conditiile in care segmente de piata precum leasingul echipamentelor si cel imobiliar au castigat teren in fata leasingului vehiculelor. Astfel, companii precum UniCredit Leasing Corporation, BCR Leasing, Piraeus Leasing sau Romstal Leasing au anuntat ca in acest an vor acorda o importanta mai mare leasingului imobiliar si de echipamente.
BT Leasing are un capital social de 14 milioane de lei si este controlata de Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO