Bănci și Asigurări

Capitalul BRD Sogelease mai mare cu 45 mld. lei

05.09.2001, 00:00 22



Consilului de Administratie al Bancii Romana pentru Dezvoltare-Groupe Societe Generale a aprobat la sfarsitul lunii august majorarea cu 45 miliarde de lei a capitalului social al diviziei de leasing, BRD Sogelease SRL.

Aceasta a avut, initial, un capital social in valoare de 500 milioane lei, subscris si varsat integral. BRD Sogelease va fi condusa de Jean Paul Decrock, specialist al Grupului Société Générale, care a profesta atat in Franta, cat si in strainatate.

"In prezent, ne aflam intr-un proces amplu de pregatire atenta a activitatilor - formarea echipelor, stabilirea strategiei comerciale, implementarea programelor informatice de gestiune si contabilitate. Aceasta faza pre-operationala este esentiala pentru dezvoltarea si succesul activitatii de leasing intern, tinta noastra fiind sa atingem o cota de piata importanta, in masura posibilului, la nivelul cotei de piata pe care o detinem ca banca comerciala", a afirmat Patrick Gelin, director general al BRD - Groupe Société Générale. Societatea va deveni operationala in aceasta toamna.

Pana acum, doar cateva banci active pe piata romaneasca au decis sa se implice si in activitatea de leasing, printre acestea fiind Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Demirbank (care detine 36,3% din Demir Romlease), Finansbank (Finans Leasing) si Alpha Bank (Alpha Leasing).

Ultimele studii in domeniu arata ca aproximativ 50% din totalul tranzactiilor de leasing din Romania au ca obiect echipamente si masini industriale, nivel similar cu cel atins in Europa si in lume. Automobilele si camioanele reprezinta in prezent 20-25% din portofoliu, cu o tendinta de crestere la minimum 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24