Bănci și Asigurări

Carpatica se extinde pe leasing financiar

01.05.2011, 23:31 206

Banca Comercială Carpatica (BCC) vrea să activeze în domeniulleasingului financiar, pentru a-şi completa şi diversifica gama deservicii ca alternativă la creditele de investiţii, dar aşteaptăaprobarea BNR pentru a dezvolta această linie de afaceri. "Prinincluderea în obiectul de activitate a leasingului financiar, BCCurmăreşte completarea şi diversificarea gamei de servicii oferiteca o alternativă la creditele de investiţii", au declaratreprezentanţii băncii.

Acţionarii BCC au aprobat joi includerea leasigului financiar înobiectul de activitate al băncii, dar banca are nevoie de aprobareaBăncii Naţionale a României pentru a furniza astfel de servicii."Pentru noua activitate se va proceda la înregistrarea în RegistrulComerţului a menţiunilor corespunzătoare modificării actuluiconstitutiv numai în urma aprobării prealabile a BNR", potrivitinformării transmise de BCC după adunarea acţionarilor.

Totodată, acţionarii au fost de acord cu bugetul de venituri şicheltuieli pentru 2011 şi cu rezultatele financiare individuale şiconsolidate obţinute anul trecut. BCC estimează pentru acest an unprofit net de 1,5 milioane lei, în contextul reducerii veniturilorcu 23%, la 573,9 milioane lei, şi al scăderii cheltuielilor cu 37%,la 572,4 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO