"Acţiunea face parte dintr-un plan de eficientizare a reţelei.Existau oraşe în care aveam sedii foarte mari, deşi nu aveam nevoiedecât de o simplă agenţie. Sunt scoase la vânzare sau închiriere şifoarte multe spaţii de cazare aflate în proprietatea băncii", adeclarat Oltea Belciuganu, directorul de marketing şi comunicare alCEC Bank.
Banca a închis în ultimii doi ani aproximativ 200 de sucursale şiagenţii, multe în mediul mutate şi oraşele mici, iar alte unităţiau fost relocate în spaţii mai mici. CEC mai avea la sfârşitulanului trecut 1.195 de unităţi, deţinând în continuare cea maiextinsă reţea teritorială dintre băncile locale. Anunţurilereferitoare la spaţiile proprii puse în vânzare nu au fostpublicate deocamdată pe site-ul băncii, fiind creată doar ocategorie specială unde urmează să fie postate respectiveleanunţuri.
CEC Bank a mai scos şi anterior spaţii proprii la vânzare, fărăsă publice însă anunţurile pe site-ul propriu alături de bunurileexecutate silit.
În ceea ce priveşte proprietăţile executate silit, cele mai multesunt localizate în judeţe precum Arad, Caraş-Severin, Hunedoara sauVâlcea. Niciunul dintre imobilele scoase la licitaţie nu se află înCapitală.
Numărul executărilor silite publicate de bănci pe site-urileproprii a crescut substanţial în ultimul an, în condiţiile în carepe lângă executările noi sunt şi foarte multe anunţuri rostogolitede la o lună la alta.
Băncile care publică aceste anunţuri au peste 2.000 deproprietăţi puse în vânzare, jucătorii mari ajungând chiar şi lastocuri de peste 200 de imobile.