Bănci și Asigurări

CEC Bank creditează IMM-urile cu până la 699.000 lei, cu dobândă redusă, pentru proiecte „verzi“

CEC Bank creditează IMM-urile cu până la 699.000 lei,...

Autor: Roxana Rosu

25.02.2022, 12:21 234

CEC Bank acordă credite verzi pentru IMM-uri, cu dobânzi reduse şi garanţii europene, în baza parteneriatului cu Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI), fondurile putând fi folosite pentru panouri solare, reabilitare termică a clădirilor, achiziţii de echipamente din clase energetice superioare sau reînnoirea flotelor auto cu maşini electrice sau hibrid.

Valoarea maximă a creditului de investiţii sau a liniilor de credit este de 699.000 lei şi se pot obţine garanţii europene gratuite prin Programul COSME pentru până la 50% din valoarea finanţării. Dobânda pentru creditele verzi este redusă cu 0,75 puncte procentuale, faţă de cea standard.  

De asemenea, pot obţine finanţare pentru activitatea curentă companiile care activează în domenii ”verzi” – gestiunea deşeurilor, economie circulară etc.

”Pactul Verde European şi-a pus puternic amprenta asupra economiei, iar reducerea impactului asupra mediului şi a costurilor cu energia sunt pe agenda publică şi reprezintă preocupări majore pentru companii. Prin lansarea finanţărilor dedicate pentru investiţii şi proiecte verzi, CEC Bank se implică activ, oferind soluţii pentru tranziţia la o economie verde”, a declarat Bogdan Neacşu, Preşedinte, Director General CEC Bank. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO