Bănci și Asigurări

CEC vinde sediul din Sibiu cu 10 mil. euro

03.04.2007, 20:55 17

CEC organizeaza o licitatie pentru vanzarea sediului detinut in centrul Sibiului, o cladire pe 11 niveluri evaluata de agenti imobiliari la minimum 10 milioane de euro. Banca a mai incercat sa vanda cladirea in 29 martie, licitatia programata atunci fiind amanata pentru data de 3 mai din lipsa ofertelor.
Cladirea pe care CEC incearca sa o vanda are o suprafata desfasurata de 15.000 de metri patrati. "Motivul pentru care acest sediu a fost scos la vanzare este ca, urmare a modernizarii si informatizarii activitatii, spatiul este supradimensionat pentru activitatea curenta a bancii", a declarat Georgia Radu, specialist PR la CEC. Ea spune ca banca va iesi in castig numai daca se va vinde cladirea la pretul fixat pentru licitatie, avand in vedere suma investita in imobil. Reprezentantii CEC nu au dorit sa comunice insa nici valoarea investitiei, nici pretul minim stabilit pentru vanzare.
"Costul cladirii a fost substantial mai redus decat pretul fixat pentru licitatie, un pret aliniat la cele practicate pe piata", a precizat Georgia Radu.
Agenti imobiliari au evaluat cladirea la o suma cuprinsa intre 10 mil. euro si cateva zeci de milioane de euro. "Avand in vedere ca este vorba de o cladire mare, valoarea pe metru patrat ar trebui sa fie mai mica decat cea practicata in zona. In general, apartamentele din aceasta zona se vand cu preturi intre 700 si 800 de euro metrul patrat, iar pretul la spatiile comerciale este apropiat de cele ale apartamentelor", declara Daniel Negrea, patronul agentiei Immo Land.
Alti agenti imobiliari considera ca evolutia preturilor pe piata imobiliara din Sibiu ar putea face ca pretul cladirii sa fie mult mai mare. "Pretul pentru o asemenea cladire, situata in centru, poate ajunge pana la 1.500 - 2.000 de euro pe metru patrat", considera Sorin Mihaila, patronul agentiei Mara Imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO