Bănci și Asigurări

Cehii s-au instalat la conducerea Ardaf

13.10.2008, 17:55 59

Cehii de la Generali PPF au preluat oficial conducerea Ardaf, companie pe care au cumparat-o in acest an, prin numirea a doua persoane in Consiliul de Administratie.

Potrivit unui anunt publicat de asigurator de Bursa, in cadrul unei adunari generale care a avut loc saptamana trecuta actionarii au decis cresterea numarului de administratori ai companiei de la trei la cinci. Presedinte a ramas Daniel Tudor, directorul general al Ardaf, iar cei doi membri noi numiti de cehi sunt Stanislav Uma, cetatean ceh, si Eva Stefanikova, cetatean slovac. Un administrator, Bogdan Vetrici Soimu, a fost inlocuit cu Adina Bacioiu, directorul adjunct al Ardaf, iar un alt administrator, Mihaela Suhane, si-a pastrat functia. Anuntul de pe Bursa arata ca remuneratia lunara a fiecarui administrator al Ardaf este de 2.500 de euro brut. Noii membri ai CA trebuie sa primeasca si aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Actionarii Ardaf au mai decis saptamana trecuta majorarea capitalului social cu pana la 47 de milioane de lei (circa 12,7 milioane de euro). In urma acestei operatiuni, capitalul va ajunge la valoarea de 119 milioane de lei (32 de milioane de euro).
Operatiunea va fi insotita de emiterea unui numar de 470 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei/titlu, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor existenti, la valoarea nominala.
Ardaf a fost preluata de holdingul Generali PPF cu 80 de milioane de euro, "la pachet" cu RAI Asigurari, vanzatorul fiind fondul de investitii ceh PPF Investments.
In primul semestru, Ardaf a avut afaceri de 59,4 milioane de euro si o pierdere de 3,4 milioane de euro. Compania este listata la BVB si are o capitalizare de 15 milioane de euro.
Holdingul Generali PPF, cu sediul la Praga, a fost creat anul trecut pentru a reuni operatiunile din Europa Centrala si de Est ale grupurilor Generali (Italia) si PPF (Cehia). Grupul mai detine Generali Asigurari, Generali Fond de Pensii si Fata Asigurari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO