Bănci și Asigurări

Cine face parte din clubul restrâns de români care deţin poziţii executive în asigurări în afara ţării

Cine face parte din clubul restrâns de români care...

Autor: Anelis Baciu

20.02.2017, 00:04 723

Violeta Ciurel, Cornelia Coman, Theodor Alexandrescu şi mai nou Marius Popescu se numără pe lista scurtă a românilor care conduc businessuri cu asigurări în afară ţării. De remarcat că este că toţi executivii enumeraţi au activat în piaţa asigurărilor de viaţă, un segment destul de slab dezvoltat la nivel local, în timp ce în industria asigurărilor generale niciun manager român nu a reuşit până acum să convingă grupul din care face parte să îi dea pe mână un business în străinătate.

Mai mult, din cei patru manageri români care conduc businessuri cu asigurări în străinătate, trei, respectiv Violeta Ciurel, Cornelia Coman şi Marius Popescu, au fost şcoliţi în cadrul grupului NN şi au ocupat pe rând funcţia de CEO al companiei locale a grupului olandez. Putem spune astfel că olandezii de la NN au o politică de rotaţie a executivilor la fiecare 3-4 ani, aceasta făcând practic parte din procesul de motivaţie şi retenţie a managerilor. Un alt aspect de remarcat este o schimbare a regiunii unde sunt promovaţi executivi români. Dacă în trecut cele mai multe promovări aveau loc în ţările vestice, în cazului lui Theodor Alexandrescu, fost CEO al Metropolitan Life România, şi a lui Marius Popescu, CEO al NN Asigurări de Viaţă, promovările au fost în ţări din zona estică, respectiv Dubai- Emiratele Arabe Unite şi Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO