Bănci și Asigurări

Citibank angajeaza 200 de oameni si se extinde pe retail

15.02.2008, 21:15 38

Citibank Romania, filiala locala a grupului american Citigroup, va angaja pana la sfarsitul acestui an aproximativ 200 de oameni, ceea ce inseamna o crestere cu 30% a numarului de angajati pe care ii are banca pe piata locala. La finalul anului, Citibank va avea 820 de angajati.
Citibank Romania are in prezent 630 de angajati, in crestere cu 32% fata de nivelul din februarie 2007.
"In 2008, ne vom concentra pe cresterea investitiilor in zona de consumer banking, pe extinderea retelei si pe dezvoltarea de noi produse adresate persoanelor fizice. In paralel, ne crestem cota de piata pe segmentul de IMM-uri si pe cel de corporate banking. In acest context, estimez ca pana la sfarsitul anului 2008 vom creste efectivul de angajati cu inca 30%", spune Florin Petrescu, directorul de resurse umane al Citibank.
Angajatii din sistemul bancar sunt cel mai bine platiti din economie, cu un salariu mediu net care a variat intre 800 si 1.000 de euro in ultimii ani. Luna noiembrie a anului trecut a adus prima modificare in ierarhia salariilor, bancherii find detronati de angajatii din transporturi aeriene. Media salariilor din sistemul bancar a fost insa trasa in jos de recrutarile masive din ultimii ani, nou-venitii fiind remunerati mai slab. Bancile s-au numarat printre cei mai mari angajatori in ultimii doi ani, pe fondul expansiunii teritoriale. La sfarsitul anului trecut in sistemul bancar lucrau peste 64.000 de angajati, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Ritmul angajarilor din sistemul bancar se va tempera probabil in acest an, comparativ cu anul trecut, cand peste 7.000 de oameni au intrat in structurile bancilor prezente pe piata si au fost inaugurate aproximativ 1.000 de noi unitati bancare.
In acest an, anunturile de recrutare vor veni de la portughezii de la Millennium, care au anuntat ca angajeaza inca 300 - 400 de oameni.
Si Raiffeisen a anuntat planuri de extindere, in timp ce Alpha Bank vizeaza inaugurarea a aproape 100 de unitati. Intr-o unitate bancara lucreaza in medie 4-5 angajati.
Citibank este orientata traditional pe zona de corporate, dar in ultimii ani a dezvoltat afaceri si pe zona de consumer finance, printr-o divizie specializata - CitiFinancial, care ofera credite de consum fara garantii, iar de la inceputul anului trecut si imprumuturi de valori mai mari (pana la 225.000 de lei), garantate cu ipoteca.
Citibank Romania detine in prezent opt sucursale destinate clientilor corporativi si 39 de agentii CitiFinancial, prin care furnizeaza credite persoanelor fizice. CitiFinancial, divizie a Citibank Romania de finantare dedicata segmentului de consumer, are si 600 de agenti de vanzari directe din 50 de centre situate in intreaga tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO