Bănci și Asigurări

Clientii UniCredit, tranzactii de 33,5 mld. € prin internet

18.04.2010, 23:03 30

UniCredit Tiriac Bank a convins 85% din clientii mari companiisa uti lizeze internet bankingul in reali zarea tran zactiilorlunare, precum schim burile valutare sau plata salariilor, si 60%din clientii IMM, a declarat Doina Costache, directorul departamentului canale alternative din cadrul bancii.

"Targetarea marilor corporatii si a IMM-urilor a fost strategianoastra care ne-a plasat anul trecut pe locul intai in topulbancilor in functie de valoarea totala a tranzactiilor realizateprin platformele de internet banking", a spus Costache in cadrulunui eveniment organizat de revista e-finance. Costul tranzactiilorefectuate prin internet banking este mai redus cu 50% sau chiar maimult fata de operatiunile la ghiseu.

Valoarea totala a tranzactiilor realizate de clientii UniCreditfara deplasarea la ghiseul bancii, atat persoane fizice, cat sijuridice, atat in lei, cat si in valuta, a depasit anul trecut 33,5miliarde de euro, echivalentul a 29% din PIB-ul Romaniei.

Adrian Apolzan, directorul diviziei de carduri din cadrul INGBank, spune ca dupa sapte ani de la lansarea serviciului deinternet banking dedicat companiilor, "in prezent, cam toticlientii persoane juridice utilizeaza activ acest serviciu".

Pentru persoanele fizice, serviciul de internet banking al ING afost lansat acum patru ani. "Aproximativ 30% din clientii persoanefizice sunt activi pe internet banking. Dupa ce un clientefectueaza prima plata prin internet banking, a doua oara nu va maibate drumul pana la casierie sa plateasca o factura. Beneficiulimediat este economia de timp", spune Apolzan. ING este pe loculdoi dupa valoarea totala a tranzactiilor efectuate online in 2009,cu aproape 23,8 miliarde de euro in 2009.

Pe locul al treilea dupa valoarea tranzactiilor prin internetbanking urmeaza Alpha Bank, cu 8,8 miliarde de euro. "Chiar dacaanul trecut media pe tranzactie a scazut, volumul tranzactiilorprin internet banking a crescut. Iar luna martie a fost luna cu celmai mare volum de pana acum. Peste 50% din tranzactiile clientilornostri se fac online", spune Ion Stan, vicepresedinte la AlphaBank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24