Bănci și Asigurări

Comisioanele si taxele ridica profitul National Bank of Greece in Romania la 12 mil. euro

26.05.2010, 18:24 20

Profitul National Bank of Greece (NBG) in Romania a avansat inprimul trimestru la 12 milioane de euro, de la 7 milioane euro inaceeasi perioada a anului trecut, in principal ca rezultat alcresterii de patru ori a veniturilor din comisioane si alte taxe, aanuntat, miercuri, grupul financiar elen citat de MediafaxBusiness.

Profitul inainte de constituirea de provizioane a avansat cu36%, la 24 milioane de euro, de la 17 milioane de euro inianuarie-martie 2009.

Provizioanele au urcat cu 9%, la zece milioane de euro, de lanoua milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut,potrivit raportului financiar al NBG.

Soldul creditelor a atins 2,1 miliarde de euro la finele luniimartie, in crestere cu 1% fata de sfarsitul lunii decembrie.Comparativ cu martie 2009, NBG a inregistrat o scadere de 2% inRomania.

Ponderea creditelor neperformante in portofoliul de credite acrescut la 4,1%, de la 3,5% la finele lunii decembrie si 1,7% inmartie anul anterior.

Portofoliul de imprumuturi pentru companii a stagnat fata dedecembrie, la 1,13 miliarde de euro, dar a scazut cu 3% raportat lamartie 2009.

Pe segmentul de creditelor de retail, NBG a inregistrat un soldde 980 de milioane de euro in Romania, cu 2% mai mult comparativ cudecembrie, respectiv cu 2% mai putin fata de martie.

National Bank of Greece detine pachetul majoritar de 89,07% laBanca Romaneasca. Un alt actionar important este Banca Europeanapentru Reconstructie si Dezvoltare, cu o participatie de 10,21%.NBG mai controleaza, indirect, firma de asigurari Garanta, operandtotodata companiile NBG Leasing IFN si Eteba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO