Bănci și Asigurări

Comunitatea bancară deplânge dispariţia lui Bogdan Baltazar

Comunitatea bancară deplânge dispariţia lui Bogdan...

Autor: Mediafax

28.12.2012, 15:11 950

Asociaţia Română a Băncilor şi BRD-Groupe Societe Generale deplâng dispariţia lui Bogdan Baltazar, economist, diplomat şi bancher, care s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de vineri, după mai mulţi ani de suferinţă.

"BRD – Groupe Societe Generale deplânge cu nemărginită tristeţe trecerea în nefiinţă a celui care a marcat profund istoria recentă a băncii. Preşedintele, cum ne amintim cu deplin respect zilele şi nopţile în care ne insufla pasiunea pentru acurateţe şi claritate, va rămâne în filigranul BRD aşa cum a fost: Un mare profesionist şi om. Dumnezeu să-i dea odihna pe care şi-a refuzat-o în această lume!", se arată într-un mesaj al BRD.

La rândul său, Asociaţia Română a Băncilor îşi exprimă regretul pentru dispariţia colegului Bogdan Baltazar.

"În aceste momente de încercare şi suferinţă pentru familie, cuvintele sunt prea modeste pentru a exprima pierderea unuia dintre cei mai experimentaţi bancheri care a contribuit la dezvoltarea sistemului bancar românesc, un reputat economist şi un diplomat prin excelenţă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se spune în mesajul transmis de ARB.

Bogdan Baltazar a decedat vineri, la ora 4.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, "după o lungă şi grea suferinţă", au anunţat reprezentanţii unităţii sanitare.

Bogdan Baltazar avea 73 de ani şi era unul dintre cei mai respectaţi economişti români. El a condus BRD în perioada mai 1998 - octombrie 2004, din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, fiind unul dintre artizanii privatizării băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO