Bănci și Asigurări

Conducerea Carpatica Asig discută la Viena cu un potenţial investitor

Conducerea Carpatica Asig discută la Viena cu un...

Autor: Anelis Baciu

25.11.2015, 00:05 1118
Angela Toncescu, preşedintele Consiliului de Supraveghere a Carpa­tica Asig, se află zilele acestea la Viena unde poartă negocieri avansate cu un po­tenţial investitor strategic care ar urma să intre în acţionariatul com­pa­niei, au declarat pentru ZF mai multe surse din piaţa asigurărilor. Aceleaşi surse spun că ar fi vorba de un fond de investiţii elveţian.
 
Contactaţi de ZF, reprezentanţii Carpa­tica Asig nu au dorit să co­men­teze pe marginea acestui subiect.
 
ASF a deschis proce­dura de redresare finan­ciară pe bază de plan la Carpatica Asig anul tre­cut, deoarece indica­to­rii de lichiditate şi solva­bilitate ai companiei erau sub limitele minime lega­le. În condiţiile standar­delor de solvabilitate Sol­vency II, care vor intra în vigoare la începutul anu­lui viitor, asigurătorul ar avea nevoie de o capitalizare supli­men­tară de 410 mil. lei, echivalentul a 92 mil. euro. Asigurătorul ar mai avea la dispoziţie aproape două săptămâni pen­tru atragerea în acţionariat a unui investitor strategic de vreme ce terme­nul limită conform planului de redre­sare aprobat de Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) a fost stabilit pe 15 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO