Bănci și Asigurări

COTAR: Preţul comunicat de ASF este inacceptabil. „Observam ca in decurs de 24 de ore, costul initial al politei RCA, agreat in data de 14 septembrie, la Guvern, a crescut subit cu peste 40%”

COTAR: Preţul comunicat de ASF este inacceptabil....

Autor: Departamentul Economic

16.09.2016, 15:05 1215

În realitate, la costul de 7.500 lei se mai adaugă încărcări pentru profit de aproximativ 5% şi marja comercială de 10%, taxe care conduc la un cost de 8.625 de lei pe an pentru o poliţă RCA.

“Tariful ţintă comunicat de către ASF în cuantum de 7.500 lei pe an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus/Malus 0, are în final un cu totul alt cost. La acel cost se adaugă încărcări pentru profit (aproximativ 5%), precum si marja comerciala (aproximativ 10%), conduce in realitate, la un cost de 8625 de lei a politei RCA.”, specifică reprezentanţii COTAR.

În cadrul discuţiilor din data de 14 septembrie, purtate la Guvern, impreuna cu reprezentantii ASF, a fost agreat un cost al politei RCA , in baza raportului Milliman, pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa Bonus/Malus 0, la o valoare de aproximativ 6,000 de lei.

„Observam ca in decurs de 24 de ore, costul initial al politei RCA, agreat in data de 14 septembrie, la Guvern, a crescut subit cu peste 40%. Recomandam consiliului ASF sa reanalizeze calculele in acord cu cele stabilite la Guvern (...).” a spus Vasile Stefanescu, preşedinte COTAR.

În cursul zilei de astazi, COTAR a solicitat presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, o intalnire de urgenta, la care sa participe si presedintii comisiilor de buget-finante si comisiilor economice ale celor doua camere ale Parlamentului, pe tema reformei care trebuie sa aibe loc in cadrul consiliului ASF in perioada urmatoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri