Bănci și Asigurări

Creditele pentru studii au locul lor in portofoliile bancilor

16.03.2004, 00:00 8



Cererea tot mai mare de finantare, in domenii din ce in ce mai diverse, nu lasa indiferente bancile care incerca sa-si adapteze ofertele pe zi ce trece. Cum "la moda" in ultima vreme sunt asa zisele investitii in cariera cateva dintre banci au incercat sa speculeze aceasta nisa de piata si ofera imprumuturi pentru finantarea studiilor.





Credit pentru studii la Banc Post



Limita de creditare este de 5.000 dolari sau echivalentul in lei sau euro. Suma totala a creditului depinde de capacitatea de rambursare si de garantiile colaterale.



Termen de rambursare este de maxim 36 luni



Dobanda anuala este la creditele acordate in lei, de 27,5% si de 28,5% in functie de termen (pana la 1 an si, respectiv, peste 1 an), iar la creditele acordate in valuta, de 11%.





Creditul Personal HVB



Pentru acest tip de credit nu se solicita garantii materiale si nu este nevoie de girant.



Creditul se acorda pe o perioada de maxim 3 ani, iar rambursarea se face in rate lunare egale.



Banca percepe un comision de 1% pentru o perioada de rambursare de 6 luni sau 1 an si 2% pentru o perioada de rambursare de 2 sau 3 ani (platibil o singura data), minimum 60 euro sau echivalentul in dolari.



Conditii de eligibilitate:



* Varsta intre 22 si 60 de ani pentru femei si, intre 22 si 65 de ani pentru barbati;



* Venituri minime nete ale solicitantului de 7,5 milioane lei pe luna;



* Puteti imprumuta o suma echivalenta cu maximum 6 venituri lunare nete eligibile, minimum 1000 EUR, maximum 10 000 EUR (sau echivalentul in USD);



Dobanda este de 9% pe an pentru creditele in USD, 9,5% pe an pentru creditele in EUR. Pentru solicitantii care nu isi pot transfera veniturile lunare intr-un cont HVB, dobanda va creste cu 1%. Comisionul de rambursare anticipata este de 1%, minimum 100 EUR sau echivalentul in USD





Credite in lei de la BCR



* avans: 0



* termen de rambursare: maxim 12 luni



* pentru imprumuturi cu dobanda variabila: 25% pe an pe termen scurt, 26% pe an pe termen mediu



* pentru imprumuturi cu dobanda fixa: 23% pe an pentru creditele cu scadenta finala la 6 luni, 21% pe an pentru creditele cu scadenta finala la 1 an; pentru varianta de credite cu dobanda fixa rambursarea anticipata se comisioneaza.



Garantii:



* veniturile nete lunare realizate de solicitant si familia acestuia



polita de asigurare de risc general (polita de deces si invaliditate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri