Bănci și Asigurări

CSA a avizat propunerea pentru postul de preşedinte al Omniasig VIG

CSA a avizat propunerea pentru postul de preşedinte al Omniasig VIG

Autor: Adrian Dumitrache

21.11.2011, 00:00 700

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a avizat propunerea acţionarilor Omniasig VIG prin care funcţia de preşedinte al directoratului să fie preluată de Artur Borowinski după ce Constantin Toma s-a retras din această poziţie în iunie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din companie. Toma a condus Omniasig în ultimii 15 ani şi s-a retras pentru a se ocupa de propria afacere în industria asigurărilor - societatea Platinum, unde deţine peste 99% din acţiuni.

Borowinski, cetăţean polonez, este membru al consiliului de supraveghere al Omniasig VIG din iulie 2010. După plecarea lui Toma, conducerea Omniasig a fost asigurată de vicepreşedintele directoratului Constantin Marica, alături de Liviu Stoicescu - membru. Din decembrie 2010, Borowinski a fost numit şi membru în consiliul de supraveghere al Asirom, potrivit datelor societăţii, controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

În 2010, potrivit datelor CSA, Omniasig a încheiat pe locul trei în topul companiilor de profil, a subscris prime de 916,1 milioane de lei şi a înregistrat o cotă de 11,03% din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă. Pe piaţa locală, VIG mai controlează şi BCR Asigurări, care va fuziona cu Omniasig, conform unei hotărâri adoptate de acţionarii celor două companii săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO