Bănci și Asigurări

Cum arată primul automat de Casete de Valori din România

Cum arată primul automat de Casete de Valori din România

Autor: Claudiu Ilioiu

07.07.2012, 12:48 1397

Eutron, integrator de soluţii specifice pentru piaţa financiar-bancară, a prezentat în România Automatul de Casete de Valori - SafeStore Auto, capabil să înlocuiască vechile casete de valori din bănci şi oferind clientului acces permanent la bunurile sale depozitate.

"Prin intermediul unor astfel de soluţii, băncile pot oferi un plus de valoare clienţilor care apelează la serviciile lor, în condiţiile în care, în sistemul bancar continuă să se manifeste tot mai mult o competiţie reală atât în reducerea costurilor per client, cât şi în ceea ce priveşte atragerea şi fidelizarea clienţilor", a declarat în cadrul unei prezentări Dan Ţone, directorul general Eutron.

SafeStore Auto, realizat de Gunnebo (Suedia), este un automat de casete de valori care intră în categoria de tip self-service şi se adresează industriei financiar bancare.

Ce aduce nou

Spre deosebire de casetele de valori clasice, la care accesul clienţilor este permis doar în timpul orelor de lucru ale băncilor, SafeStore Auto permite accesul la valorile depozitate 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7.

Cum se utilizează

Modul de utilizare a Automatului de Casete este familiar clienţilor care deţin un card bancar, potrivit oficialilor companiei. " În zona de acces de 24 de ore pentru operaţiuni de tip self-service, clientul deschide uşa camerei securizate unde îşi poate accesa caseta de valori, identificându-se cu cardul bancar şi codul PIN aferent. Clientul va repeta procedura de identificare pentru a activa automatul şi pentru a avea acces la caseta sa de valori. După validare, SafeStore Auto selectează caseta clientului şi o livrează clientului prin terminalul aflat în camera de securitate. Clientul va deschide caseta cu o cheie personală. La plecare, clientul va da comanda de închidere a sesiunii prin intermediul ecranului touch screen, iar automatul va retrage caseta şi o va depune în locaţia specială".

Ţone a mai precizat că se aşteaptă ca primele contracte cu băncile pentru montarea automatului să fie semnate în acest an, iar primele SafeStore Auto să fie montate la începutul anului viitor. " Am discutat deja cu băncile care sunt interesate de noul model de casete de valori. Ne aşteptăm ca la începutul anului să avem primele automate montate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO