Bănci și Asigurări

Cum şi-au împărţit firmele din Big 4 auditul băncilor

Cum şi-au împărţit firmele din Big 4 auditul băncilor

Autor: Claudia Medrega

13.07.2016, 00:08 2378

EY şi KPMG au auditat cele mai multe bănci din top 10, veri­fi­când situaţiile financiare afe­rente anului 2015 pentru patru insti­tuţii de credit şi respectiv pentru trei bănci mari. Deloitte a au­ditat două instituţii de credit, iar PwC şi-a ex­pri­mat opinia cu privire la situaţiile financiare ale unei bănci mari, potrivit informaţiilor trans­mise de bănci şi de marile firme de audit.

BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank şi ING Bank au avut ca auditor firma EY (Ernst&Young), iar situaţiile financiare ale Băncii Transilvania, CEC Bank şi Alpha Bank au fost auditate de KPMG. Deloitte a fost auditorul UniCredit şi Garanti Bank, iar PwC a auditat Bancpost.

Auditorul pentru BRD-SocGen este, începând din 2015, compania EY, iar în cazul ING Bank, acţionarii au decis ca firma KPMG să preia de la EY ştafeta auditării pentru situaţiile financiare aferente anului 2016. Raiffeisen a numit compania EY Assu­rance Services ca auditor financiar pentru o perioadă de trei ani începând din 2015. EY a mai avut până anul trecut un client bancar din top 10 - Volksbank, preluată de Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO