Bănci și Asigurări

Curs stabil pe volume reduse

13.11.2006, 18:29 15

Euro ramane blocat la nivelul de 3,51 lei, fara perspective pentru miscari importante, in timp ce volumele tranzactionate pe piata se mentin la niveluri reduse.
BNR a calculat vineri un curs de 3,5124 lei pentru un euro, cu 0,52 bani mai mult decat in ziua anterioara. Pe piata valutara cotatiile au inregistrat insa o evolutie sinuoasa, incheiind ziua la nivelul inchiderii precedente. Dolarul a pierdut 1,77 bani, coborand pana la 2,7271 lei, dupa ce a pierdut teren semnificativ pe pietele internationale in fata euro.
Piata valutara de la Bucuresti s-a deschis vineri in cotatii de 3,5050/3,51 lei pentru un euro, usor sub nivelul inchiderii din ziua anterioara. In prima parte a sedintei de tranzactionare jucatorii au cumparat valuta, cotatiile urcand astfel pana spre 3,5150 lei pentru un euro. De la acest nivel au aparut in piata interese de vanzare, iar euro a coborat treptat pana la sfarsitul zilei. Astfel, cotatiile au coborat pana la 3,5085/3,51 lei pentru un euro la inchiderea pietei.
Volumele tranzactionate pe piata valutara raman foarte scazute. In prima saptamana din noiembrie, volumul mediu zilnic al operatiunilor interbancare a fost de 114 milioane de euro, sub media din octombrie, de 144 de milioane. Anul trecut, in prima parte a lunii noiembrie, operatiunile interbancare au inregistrat o medie zilnica de 211 milioane de euro.
Dolarul a coborat pe pietele internationale pana la un minim al ultimelor doua luni, de 1,29 dolari/euro, dupa ce guvernatorul bancii centrale a Chinei a anuntat ca intentioneaza sa isi diversifice portofoliul de instrumente in care plaseaza rezervele valutare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri