Bănci și Asigurări

Draftul rectificării bugetare a fost publicat de premierul Florin Cîţu: Cele mai mari sume se duc la Sănătate, Finanţe şi Dezvoltare, dar se taie de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale

Draftul rectificării bugetare a fost publicat de...

Autor: Ştefan Stan

04.08.2021, 16:23 1627

Premierul Florin Cîţu a publicat astăzi un draft al Rectificării Bugetare pregătite de executiv, prin care se adaugă aproape 9 mld. lei la Buget, care va ajunge la 272 mld. lei. 

Potrivit documentului, Ministerul Sănătăţii va primi cel mai mulţi bani, un plus de 3,5 mld. lei, urmat de Finanţe, cu 3 mld. lei, şi Ministerul Dezvoltării, cu 1,8 mld. lei. 

Executivul taie în schimb fonduri de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, al cărui buget scade cu 2,78 mld. lei, şi de la Curtea de Conturi şi Senat. 

Sume suplimentare semnificative se alocă şi la Ministerul Energiei, care primeşte 650 mil. lei, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, care primeşte 760 mil. lei, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor, care primeşte 533 mil. lei. şi Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, cu 322 mil. lei. 

”Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuţia, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiţi”, transmite Florin Cîţu, referitor la rectificarea bugetară: „Cer responsabilitate şi performanţă de la miniştri”.

„Cer responsabilitate şi performanţă de la miniştri. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuţia, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiţi. Românii trebuie să ştie că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare, iar în cel mai scurt timp va transmite documentul liderilor Coaliţiei.El preciza că încă aşteaptă de la „toţi miniştrii” să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru.

„Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, mai spune Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO