Bănci și Asigurări

#Dreptullabanking: Opt din zece participanţi la campania de educaţie financiară desfăşurată de ARB la Iaşi sunt de părere că românii nu sunt suficient de educaţi pe zona financiară

#Dreptullabanking: Opt din zece participanţi la campania...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2023, 13:26 85

Şase din zece participanţi la campania de educaţie financiară desfăşurată de ARB la Iaşi sunt de părere că acest domeniu este important, iar 82% cred că românii nu sunt suficient de educaţi pe zona financiară. 

Concursul de testare a cunoştinţelor de educaţie financiară şi digitală „Dreptul la Banking te învaţă arta stabilităţii financiare“ a avut loc la Iaşi în perioada 20-24 martie 2023, în cadrul campaniei #DreptulLaBanking.

Întrebaţi, pe o scară de la 1 la 5, cât de bine se consideră informaţi pe zona educaţiei financiare, 45% au acordat 3 - nota medie, aproape 27% nota 4 şi doar 7,8% nota maximă. Nota minimă (1) a fost selectată de 3,66% dintre respondenţi.

Printre întrebările care au primit cele multe răspunsuri corecte se numără “Ce reprezintă inflaţia?”(94%), “Care este scopul unei asigurări?”(96%), “Ce ar trebui să faceţi dacă observaţi activitate suspectă în contul dvs. bancar?” (97%).

La concurs au participat persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, două treimi fiind tineri cu vârsta între 18-24 ani.

Peste jumătate (52%) dintre respondenţi au afirmat că ar economisi banii dacă ar câştiga unul dintre premiile puse în joc, 13% ar cumpăra ceva pentru ei, iar 7% ar face cumpărături de Paşte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO