Bănci și Asigurări

Eurohold şi EIG, holdingul şi grupul bulgar din care făcea parte falimentara Euroins România, a deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, suma în litigiu depăşind 500 mil. euro

Eurohold şi EIG, holdingul şi grupul bulgar din care...

Autor: Mircea Nica

23.05.2024, 09:56 125

Eurohold şi Euroins Insurance Group, holdingul şi grupul bulgar din care făcea parte falimentara Euroins România au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului României, la Centrul Internaţional de Soluţionare a Litigiilor Investiţionale (ICSID) din Washington DC. Suma în litigiu depăşeşte 500 de mil. euro şi a fost anunţat miercuri seară pe Bursa de Valori de la Sofia.

Acţiunea departă de grupul bulgar care a deţinut Euroins România vine după companiei i s-a retras autorizaţia de funcţionare pe data de 17 martie 2023, s-a constatat starea de insolvenţă de către ASF şi s-a demarat promovarea intrării în faliment la acea vreme. Ulterior, pe data de 9 iunie, Tribunalul Bucureşti a deschis oficial procedura de faliment a companiei Euroins România.

Euroins a fost liderul pieţei RCA după prăbuşirea City Insurance, fostul lider al pieţei asigurărilor, aflată în faliment, care a avut un business orientat aproape exclusiv pe segmentul RCA. În momentul în care Euroins s-a prăbuşit, peste 2,7 milioane de şoferi au fost din nou puşi în situaţia în care au trebuit să îşi caute alţi asigurători, au rămas cu dosarele de daună la Fondul de Garantare a Asiguraţilot (FGA), iar paguba estimată în piaţă ar depăşi 400 mil. euro.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri