Bănci și Asigurări

Euroins a luat 1.000 de clienţi corporate de la asigurătorul australian QBE

Euroins a luat 1.000 de clienţi corporate de la...

Autor: Anelis Baciu

04.12.2013, 19:44 349

Euroins, cel mai mare asigurător de răspundere civilă auto (RCA), a cumpărat portofoliul local, dar şi cel din Bulgaria al companiei QBE, specializată pe nişa poliţelor corporate. Părţile nu au vrut să facă publice alte informaţii referitoare la tranzacţie şi au decis să păstreze confidenţialitatea condiţiilor contractuale. Contactat de ZF Mihai Lucan, country manager al subsdiarei locale a QBE, a afirmat că pe piaţa românească asigurătorul are circa 1.000 de clienţi din rândul companiilor, iar portofoliul este format în principal din asigurări de răspundere civilă, proprietăţi şi cargo. Euroins, al cărui portofoliu este concentrat în proporţie de 90% pe segmentul poliţelor RCA, încearcă astfel să-şi balanseze portofoliul şi să se extindă şi pe clasele nonauto.

„Achiziţia portofoliului QBE este în concordanţă cu strategia grupului de a-şi întări poziţia dominantă de jucător la nivel regional. După tranzacţie, Euroins îşi va extinde prezenţa în sectorul non-auto”, a declarat Kiril Boshov, preşedintele directoratului Euroins Insurance Group. QBE, asigurător cu sediul în Sydney, a intrat pe piaţa românească de asigurări în 2008, prin deschiderea unui birou local. Mişcarea celor de la QBE vine în contextul în care mai mulţi asigurători străini au decis să se retragă din piaţa românească în ultimii doi ani. Grupul francez AXA a anunţat recent vânzarea operaţiunilor locale către Astra, după ce şi britanicii de la Aviva şi olandezii de la Aegon au decis să renunţe la businessurile locale.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO