Bănci și Asigurări

Felix Daniliuc pleacă după 7 ani de la conducerea Raiffeisen Leasing şi se întoarce în bancă pe corporate. În locul lui vine un belgian

Felix Daniliuc

Felix Daniliuc

Autor: Anelis Baciu

03.07.2017, 00:05 1734

În timpul mandatului lui compania a dat finanţări de 647 mil. euro, iar profitul cumulat pe şapte ani a fost de 22 mil. euro.

Felix Daniliuc, cel care a condus din postura de director general afacerile Raiffei­sen Leasing timp de mai bine de şapte ani, se întoarce în sectorul bancar, el preluând de as­tăzi funcţia de director executiv pentru cor­po­raţii medii şi sector public în cadrul Raiffeisen Bank, a patra bancă locală după active.

Daniliuc îl înlocuieşte pe Mihai Ion, care a fost numit la începutul lunii mai membru în boardul Raiffeisen şi CFO (chief financial officer).

Poziţia de director general al companiei de leasing a fost preluată de belgianul Bob De Man, care a ocupat până în prezent poziţia de head of lean, change management & security în cadrul Raiffeisen Bank România. Noul şef al Raiffeisen Leasing are un MBA la prestigioa­sa şcoală de afaceri INSEAD.

În timpul mandatului lui Felix Daniliuc, 2010-2016, Raiffeisen Leasing a acordat finan­ţări noi în valoare de 647 milioane de euro, ajungând la finalul anului trecut la un por­tofoliu total de 191 milioane de euro. Finan­ţările nou acordate anul trecut au cu­mu­lat 115 milioane de euro, echivalentul unei cote de piaţă de circa 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24