Bănci și Asigurări

Finansbank se bucura ca dupa ce a investit i-a mai ramas si profit

14.02.2005, 00:00 15



Finansbank Romania a incheiat anul trecut un profit brut de 3,8 milioane de euro fata de 2,1 milioane de euro in 2003.



"Finansbank a incheiat cu succes anul 2004, cu rezultate financiare mai bune, cu o gama mai larga de produse si o retea de sucursale extinsa. In pofida investitiilor intense in dezvoltarea serviciilor oferite, a resurselor umane, a cardurilor si a tuturor investitiilor conexe in IT necesare sustinerii acestei dezvoltari, banca a incheiat anul 2004 cu profit", a mentionat Tamer Ozatakul, presedintele bancii.



Activele bancii s-au dublat in 2004 ajungand la 200 milioane de euro.



Performanta imbunatatita a fost sprijinita de cresterea cu 88% a capitalurilor proprii de la 11,9 milioane de euro la 22,4 milioane de euro. Depozitele atrase de la clienti au ajuns la 137,9 milioane de euro, fata de 85,9 milioane de euro la finalul lui 2003.



"Cu o clientela formata din peste 200.000 de persoane fizice si 15.000 de persoane juridice, Finansbank Romania si-a atins obiectivul de a detine o cota de 1% din piata bancara locala, 5% din piata creditelor de consum si 7% din piata cardurilor " a mentionat Ozatakul.



Anul trecut Finansbank a atras un imprumut sindicalizat de 15 milioane de euro si a vandut obligatiuni corporative in valoare de 410 miliarde de lei (echivalentul la 11 milioane de euro).



Banca este o filiala a grupului bancar turcesc Finansbank care a reusit sa-si mentina pozitia pe piata romaneasca. Grupurile financiare turcesti au pierdut teren dupa caderea Bancii Turco-Romane.



"Finansbank doreste sa-si continuie cresterea si strategia de dezvoltare pe piata romaneasca prin largirea gamei de produse si a serviciilor oferite. In calitate de banca universala dorim sa fim activi in toate sectoarele activitatii economice, in intreaga tara" a mentionat presedintele bancii.



Finansbank a anuntat anul trecut ca are in plan starea actiunilor filialei din Romania la bursa de la Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO