Bănci și Asigurări

Firmele s-au descurcat mai greu cu banii în noiembrie

Autor: Ciprian Botea

21.12.2010, 23:42 20

Companiile au avut probleme mai mari cu lichidităţile înnoiembrie comparativ cu lunile anterioare, refuzurile la plata cuinstrumente de debit (cecuri, cambii şi bilete la ordin) ajungândla 820 de milioane de lei, cu 6,5% mai mult decât în lunaanterioară, arată datele BNR.

Valoarea refuzurilor la plată, cazurile în care băncile nu au găsitsuficiente lichidităţi în conturile firmelor pentru a onoracecurile, cambiile sau biletele la ordin emise de acestea, arevenit pe creştere în octombrie după ce în lunile anterioare seplafonase la circa 700 de milioane de lei. Vârful sumelor refuzatela plată fusese atins în aprilie anul acesta, când băncile nu augăsit suficiente lichidităţi în contul clienţilor pentru a onoraplăţi în valoare de peste un miliard de lei. În paralel, numărulrefuzurilor a crescut de la 24.000 de cazuri în octombrie la peste26.500 de cazuri luna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO