Bănci și Asigurări

Florin Danescu preia oficial conducerea RIB

27.08.2008, 18:44 82

Florin Danescu a preluat oficial functia de presedinte al Romanian International Bank (RIB), dupa ce noua conducere a primit aprobarea din partea Bancii Nationale.
El a asigurat interimatul incepand din luna ianuarie, dupa retragerea fostului presedinte, Ion Nitu.
Danescu, 39 de ani, a venit in RIB in anul 2000, detinand pe rand functiile de chief dealer, trezorier, vicepresedinte si ulterior prim-vicepresedinte. Inainte de RIB, el lucrase in Ministerul Finantelor si patru ani la Banca Agricola.
In posturile de vicepresedinti ai bancii au fost numiti Catalin Zoican, Mioara Popescu, iar Cornelia Barbu a fost reconfirmata. Zoican lucreaza de noua ani la RIB, fiind director al trezoreriei in ultimii patru. Cornelia Barbu a detinut postul de vicepresedinte si in vechea echipa de conducere a bancii. Mioara Popescu a lucrat in ultimii sase ani in RIB, timp in care a detinut functia de director de sucursala.
RIB este una dintre bancile mici de pe piata, fiind controlata de omul de afaceri american Daniel Roberts, care mai are interese in domeniul financiar si in Statele Unite ale Americii, unde detine Merchants Bank of California.
RIB a obtinut in 2007 un profit net de peste 1,1 milioane de euro, fata de 0,7 milioane de euro in anul precedent. Activele bancii au urcat anul trecut cu 61%, pana la 141 de milioane de euro. Portofoliul de credite a urcat anul trecut de la 49 la 65 de milioane de euro. In acest timp depozitele atrase au crescut cu 58%, pana la 104 milioane de euro.
Potrivit datelor BNR, RIB se afla la sfarsitul anului trecut pe locul 30 intre cele 41 de banci active pe piata locala, cu o cota de 0,2% dupa activele detinute.
Extinderea retelei bancii, inceputa in urma cu trei ani, a fost sustinuta si de investitii in dezvoltarea sistemului IT, in prezent RIB operand circa 30 de unitati. Pentru 2008, RIB are in plan consolidarea profitabilitatii si imbunatatirea calitatii retelei si a produselor oferite.
Banca este concentrata pe nisa finantarii IMM-urilor, inclusiv din domeniul agricol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO