Bănci și Asigurări

Fondurile de pensii obligatorii au pus 260 mil. lei în titluri de stat în iulie

Fondurile de pensii obligatorii au pus 260 mil. lei în titluri de stat în iulie

Autor: Ciprian Botea

21.08.2012, 00:02 189

Cele nouă fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) aveau în portofolii titluri de stat cu o valoare cumulată de 6 miliarde de lei (1,3 mld. euro) la sfârşitul lunii iulie, în creştere cu 260 milioane de lei comparativ cu luna anterioară şi cu 2,4 miliarde de lei peste nivelul din urmă cu un an, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Investiţiile în titluri de stat reprezentau la finalul lunii trecute aproape 74% din activele totale administrate de fondurile de pensii. Depozitele constituite la bănci reprezentau circa 9% din active, volumul acestora fiind de 726 milioane de lei la sfârşitul lunii iulie, în creştere cu 33% faţă de anul anterior.

O pondere de 10% din activele totale deţin şi investiţiile în acţiuni, valoarea acestora fiind de 866 milioane de lei. Fondurile de pensii private obligatorii administrau la sfârşitul lunii iulie active de 8,2 miliarde de lei (1,8 mld. euro) şi aveau aproape 5,7 milioane de participanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO