Bănci și Asigurări

Francezii de la SocGen aduc sef nou la BRD-Finance

30.03.2007, 20:30 28

BRD-Finance, divizia de finantari pentru consum a francezilor de la BRD-SocGen, va fi condusa incepand de luna viitoare de Vincent Delatte.
De la inceputul lui 2005 si pana in februarie curent Delatte a fost director de Dezvoltare internationala in cadrul SG Consumer Finance la Paris. El il va inlocui pe Pierre Boscq, care a condus aceasta filiala BRD-Finance inca din 2004 si care va prelua conducerea Apeejay Finance, filiala specializata in credite de cosnum a Societe Generale din India.
BRD-Finance a fost creata in anul 2004, fiind detinuta in cote aproape egale de BRD-SogGen si Franfinance, divizia specializata in finantari pentru consum a Societe Generale.
Soldul creditelor de consum acordate de BRD-Finance ajunsese la sfarsitul anului trecut la 487 de milioane de lei (139 de milioane de euro), in crestere cu 44% fata de decembrie 2005. Astfel, compania ar fi al doilea jucator de pe piata finantarilor de consum dupa Cetelem Romania, filiala locala a grupului rival BNP Paribas. BRD-Finance are peste 4.000 de parteneri comerciali - hipermarketuri, lanturi locale si internationale, magazine locale. De altfel, peste 90% din finantarile acordate de companie au fost vandute in magazinele cu care colaboreaza. BRD Finance mai acorda si credite pe card, fie proprietar, fie emise in colaborare cu parteneri de retail sub sigla unor organizatii internationale de plata.
Potrivit datelor publicate la sfarsitul anului trecut de BRD-SocGen, cele trei mari subsidiare ale grupului - BRD Finance, BRD Sogelease si BRD Securities- au inregistrat in 2006 un profit net de 31 milioane de lei (8,8 milioane de euro), reprezentand 4,5% din profitul consolidat al grupului. Cresterea profitului realizat de cele trei subsidiare comparativ cu anul 2005 a fost de 35%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri