Bănci și Asigurări

Fuziunea Garanta cu NBG Insurance mai intarzie

02.06.2006, 00:00 18

Societatea de asigurari Garanta isi va majora capitalul social cu 1,3 milioane de euro (4,5 milioane de lei), pana la 6 milioane de euro (21 de milioane de lei).

"Majorarea de capital va fi realizata pentru a respecta normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru activitatea de asigurari generale si de viata", a declarat Daniela Grigore, director general adjunct al Garanta.

Societatea practica asigurari de viata si asigurari non-viata, cu exceptia celor de asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA).

Potrivit normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), incepand cu a doua parte a acestui an companiile care practica asigurari generale, cu exceptia celor obligatorii, trebuie sa aiba un capital social minim de 8 milioane de lei (circa 2,3 milioane de euro).

Pentru activitatea de asigurari de viata, comapniile au nevoie de un capital de minim 12 milioane de lei (peste 3,4 milioane de euro).

Actionarii Garanta sunt compania elena Ethniki Asfalitiki, parte a grupului National Bank of Greece, care detine Banca Romaneasca (peste 93%), Jean Valvis (5%) si altii.

Ethniki Asfalistiki detine si compania NBG Insurance (fosta Alpha Insurance), cumparata anul trecut de la Alpha Bank. Garanta si NBG sunt in proces de fuziune. Data initiala pentru finalizarea acesteia a fost luna iunie a acestui an.

"Nu stim cand vom finaliza fuziunea, deoarece este un proces complex, care ne ia mai mult timp decat am estimat initial. Dupa majorarea de capital, va trebui sa facem o noua evaluare a Garanta", a explicat Grigore.

Garanta a incheiat anul trecut cu prime brute subscrise in valoare de circa 10,95 milioane de euro (39,67 milioane de lei), mai mult cu 12% in euro fata de 2004.

Societatea a inregistrat un profit de profit brut de peste 363.000 de euro (1,32 milioane de lei), dupa ce in 2004 a raportat o pierdere de aproape 839.000 de euro (3,4 milioane de lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO