Bănci și Asigurări

Gafă nemaiîntâlnită la Intesa? Italienii anunţă că din octombrie şeful BCR Tomas Spurny se mută la Milano

Gafă nemaiîntâlnită la Intesa? Italienii anunţă că din octombrie şeful BCR Tomas Spurny se mută la Milano

Autor: Razvan Voican

11.09.2012, 12:20 4759

Tomas Spurny, cu MBA la Columbia University, fost CEO în bănci din Europa Centrală şi de Est şi cu o experienţă valoroasă la Manufacturers Hanover, se va alătura din octombrie staff-ului lui Enrico Cucchiani, CEO al Intesa Sanpaolo Group, anunţă italienii pe site-ul propriu.

UPDATE: Intesa l-a anunţat pe Tomas Spurny ca viitor şef al operaţiunilor pe regiune

Informaţia a fost publicată de pe 6 septembrie şi până astăzi, 11 septembrie, nu a fost retrasă sau amendată.

Vedeţi aici anunţul PDF al italienilor de la Intesa

Tomas Spurny este din aprilie 2012 CEO al BCR, cea mai mare bancă românească, fiind recrutat de austriecii de la Erste la sfârşitul anului trecut. Anterior el a lucrat pentru italienii de la Intesa, ultima poziţie fiind cea de CEO al filialei deţinute de aceştia în Ungaria.

Surse bancare au explicat pentru ZF că Intesa i-a propus recent lui Spurny să revină în grupul italian, însă cehul a refuzat, informaţia apărută pe site-ul Intesa fiind o eroare rezultată dintr-un defazaj de comunicare.

În aceste condiţii, menţinerea anunţului pe site-ul italienilor ar reprezenta o gafă rar întâlnită în comunicarea publică a unui grup de talia Intesa.

La fel de neobişnuit este că BCR nu pare să fi solicitat retragerea acestui anunţ.

Potrivit surselor citate, Spurny este astăzi în BCR şi conduce şedinţa de board, neavând nicio intenţie de a-şi părăsi postul la numai câteva luni de la preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO