Bănci și Asigurări

Generali creste cu 26% pe asigurari generale, dar scade usor pe viata

Generali creste cu 26% pe asigurari generale, dar scade usor pe viata

Marie Kovarova spune ca 2010 va fi cel putin la fel de dificil ca 2009

01.03.2010, 23:06 48

Generali, una din primele zece companii de asigurari de pe piatalocala, a incheiat anul trecut cu prime brute subscrise de 501,5mil. lei (119 mil. euro), in crestere cu 20% fata de 2008.

Pe segmentul asigurarilor generale primele s-au majorat cu 26%,pana la 417,2 mil. lei, in timp ce subscrierile din asigurari deviata au scazut cu 1%, fiind de 84,4 mil. lei.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate pe segmentele deasigurari de raspundere civila generala (plus 39%) si cele deincendiu si calamitati (plus 18%). In activitatea de asigurari deviata Generali a crescut pe segmentul politelor de grup cu 18%, dara scazut pe cel al politelor individuale.

In primele noua luni ale anului trecut piata de asigurarigenerale a crescut cu 3%, in timp ce subscrierile totale dinasigurari generale s-au redus cu 10%. Per total, piata asigurarilora stagnat, dupa ce in anii trecuti a inregistrat cresteri de douacifre, de obicei de peste 20%.

"Avand in vedere ca piata de asigurari a fost puternic afectatade turbulentele economice, inregistrand o crestere modesta in 2009in com paratie cu asteptarile si cu istoricul ultimilor ani, faptulca am obtinut o crestere generala de doua cifre este o confirmare afaptului ca strategia adoptata a fost corecta", a declarat MarieKovarova, directorul general al Generali, companie a grupuluiGenerali PPF.

Pentru 2010 compania estimeaza ca afacerile vor creste cu peste5%.

"Desi tendinta in piata este de a privi cu scepticism anul 2010pentru ca, intr-adevar, se arata a fi un an cel putin la fel dedificil ca 2009, noi incercam sa ne concentram pe oportunitati.Analistii financiari catalogheaza Romania, alaturi de Ucraina siPolonia, drept tara cu cel mai mare potential de dezvoltare. Pentru2010 ne dorim o crestere sanatoasa si profitabila pe toate liniilede business si o evolutie generala a volumului de prime brutesubscrise peste media pietei, estimata la 4-5%", mai spuneKovarova.

Generali PPF, un joint-venture intre grupurile Generali(Austria) si PPF (Cehia), mai detine in Romania companiile deasigurari Ardaf si RAI, dar si administratorul de pensii privateGenerali Pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO