Bănci și Asigurări

Gheţea, CEC Bank: Avem spaţiu pentru a câştiga cotă de piaţă mai substanţial

Gheţea, CEC Bank: Avem spaţiu pentru a câştiga cotă de piaţă mai substanţial

Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank: Pe măsură ce piaţa de real estate va cunoaşte o anumită evoluţie cres­cătoare, o să vedem şi o creştere a profitabilităţii băncilor

Autor: Liviu Popescu

25.06.2015, 00:06 962
Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, spune că banca de stat pe care o conduce poate câştiga cotă de piaţă mult mai substanţial decât a făcut-o în ultimii cinci-şase ani, dar problema principală rămâne nevoia de capital care să susţină o asemenea creştere.
 
„CEC Bank are potenţial de creştere foarte bun, rămâne să avem întâi o creştere de capital din partea acţionarului sau din partea unui investitor strategic şi atunci vom putea creşte mai rapid prin utilizarea mai bună a fondurilor deja existente şi care stau în titluri de stat“, a adăugat Gheţea, prezent la conferinţa ZF Bankers Summit ‘15.
 
CEC Bank se afla pe poziţia a noua în sistemul bancar în 2007, cu o cotă de piaţă de sub 5%, iar anul trecut a încheiat pe locul şase, cu o cotă de piaţă de 7,7%. Banca de stat urcase în 2012 chiar pe locul trei în sistemul bancar, dar în ultimii doi ani a fost depăşită de Banca Transilvania, Raiffeisen şi UniCredit.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO