Bănci și Asigurări

Grawe a plătit 2,55 mil. euro pentru poliţele reziliate anul trecut

Grawe a plătit 2,55 mil. euro pentru poliţele reziliate...

Autor: Anelis Baciu

16.07.2014, 00:01 183
Clienţii Grawe, un jucător de talie medie din piaţa asigurărilor de viaţă, au anulat poliţe în valoare de 11,2 milioane de lei (2,55 mil. euro) anul trecut, adică 22,6% din primele subscrise, se arată în raportul asigurătorului cu acţionariat austriac. Majoritatea rezilierilor, echivalentul a 11,1 mil. lei, au reprezentat răscumpărări totale de poliţe, ceea ce înseamnă că asiguratul a întrerupt complet relaţia cu asigurătorul. În acelaşi timp numai 128.000 de lei au fost plătiţi clienţilor care au răscumpărat doar parţial poliţele de asigurare.
 
Prin renunţarea la asigurarea de viaţă înainte de scadenţa acesteia clientul pierde o parte din suma investită, valoarea de răscumpărare pe care o primeşte fiind mai mică decât primele plătite. Cu cât trece mai mult timp de la încheierea poliţei, cu atât mai mult primeşte clientul dacă renunţă la asigurare, dar suma rămâne însă sub valoarea plăţilor făcute sub formă de prime. Anul trecut companiile de asigurări de viaţă au plătit 438 de milioane de lei (100 mil. euro) clienţilor care şi-au reziliat poliţele, în creştere cu 2% comparativ cu anul precedent, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO