Bănci și Asigurări

Grecii de la ATE Bank aşteaptă ofertele pentru subsidiara locală până în luna ianuarie

Grecii de la ATE Bank aşteaptă ofertele pentru subsidiara locală până în luna ianuarie

Autor: Ciprian Botea

16.12.2011, 00:00 437

Grupul elen ATE Bank (banca agricolă a Greciei - controlată de stat) a stabilit ca termen limită pentru depunerea de către investitorii interesaţi a ofertelor de cumpărare a subsidiarei locale ATE Bank România data de 16 ianuarie 2012.

Grecii vor să vândă banca locală, un jucător de talie redusă, cu active de circa 380 mil. euro, în cadrul unui plan de restructurare a operaţiunilor grupului aprobat în primăvară de Comisia Europeană. Grupul elen va scoate la vânzare un pachet de 93% din acţiunile subsidiarei locale, inclusiv un pachet de 9% deţinut de International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.

ATE Bank tocmai a adus circa 20 mil. euro la capitalul subsidiarei locale. ATE Bank România operează printr-o reţea de 30 de sucursale şi are peste 300 de angajaţi. Banca avea un portofoliu de credite de 237 mil. euro la jumătatea acestui an şi depozite atrase de 154 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO