Bănci și Asigurări

Grecii si slovenii au adus 4 mil. euro la capitalul asiguratorilor

13.04.2006, 00:00 15

Actionarii straini au adus peste 4 milioane de euro (16 milioane de lei) la capitalul social al companiilor de asigurari in februarie, potrivit datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului.

Doua societati de asigurare cu actionari straini si-au majorat capitalul in februarie: KD Life si ABG Insurance.

Cea mai mare investitie a fost realizata de grupul sloven KD, care a varsat peste 3,2 milioane de euro (12 milioane de lei) pentru constituirea capitalului societatii de asigurare de viata KD Life, aflata in curs de autorizare.

Aceasta este valoarea minima a capitalului social al unei societati de asigurare de viata prevazuta in normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Grupul KD este prezent in Romania printr-o societate de administrare a investitiilor si o societate de brokeraj. Potrivit unor declaratii anterioare ale oficialilor grupului, slovenii vor mai investi circa 3,5 milioane de euro in KD Life, pe langa capitalul social de peste 3 milioane de euro.

Actionarii greci ai ABG Insurance, societate care nu are in prezent autorizatie pentru practicarea activitatii de asigurare, au adus in luna februarie la capitalul societatii 940.000 de euro (peste 4 milioane de lei), majorandu-l astfel pana la circa 8,2 milioane de lei.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a retras la inceputul acestui an societatii autorizatia de a vinde asigurari, pentru ca nu si-a majorat capitalul social portivit normelor Comisiei.

ABG Insurance avea un capital social de 4,2 milioane de lei, in timp ce normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor prevad un capital minim de 8 milioane de euro pentru societatile care practica asigurari generale, cu exceptia celor obligatorii.

ABG Insurance, inregistrata in 2003, nu a practicat niciodata activitatea de asigurare. Reprezentantii companiei nu au putut fin contactati pentru a spune daca vor solicita Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor o noua autorizatie. angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO