Bănci și Asigurări

IMM-urile care au cel puţin un asociat femeie, cu minim 50% din acţiuni, pot lua finanţări nerambursabile de maxim 200.000 lei pentru proiecte de investiţii

IMM-urile care au cel puţin un asociat femeie, cu minim...

Autor: Roxana Rosu

23.08.2022, 14:47 314

OTP Bank România participă la programul guvernamental Femeia Manager 2022-2027, derulat prin Ministerul  Antreprenoriatului şi Turismului, care prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil din partea statului în limita maximă a 200.000 lei IMM-urilor care au cel puţin o femeie între asociaţi şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acţiuni ale societăţii.

Suma obţinută poate reprezentă maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

După ce proiectul este evaluat şi selectat pentru finanţarea de stat, OTP Bank România propune aplicanţilor posibilitatea de a solicita o finanţare punte de 100% din ajutorul financiar nerambursabil, care poate fi garantat în procent de până la 80% din valoarea creditului de către FNGCIMM/alte fonduri de garantare, dupa caz.

„Mă bucură faptul că mediul de afaceri local a avansat vizibil în ceea ce priveşte diversitatea de gen şi ponderea femeilor antreprenor. În prezent, aproximativ 40% dintre acţionarii firmelor locale sunt femei. Mai avem însă un drum lung de parcurs în direcţia promovării femeilor în funcţii de conducere. Pentru OTP Bank acest aspect este foarte important, motiv pentru care am derulat numeroase iniţiative de combatere a stereotipurilor de gen, cum a fost programul de mentorat GirlPower. Astfel, decizia de a ne alătura programului Femeia Manager, care se aliniază perfect valorilor OTP Bank, a venit firesc. Prin intermediul acestui parteneriat, ne dorim să participăm activ la dezvoltarea companiilor mici şi mijlocii şi să susţinem evoluţia mediul antreprenorial feminin în România”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct Diviza Afaceri, OTP Bank România.

Bugetul estimat pentru perioada 2022-2027 este de 1 miliard de lei. Până la finalul anului se estimează un număr de 785 de companii beneficiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO