Bănci și Asigurări

Immorent are un proiect imobiliar de 300 mil. euro

07.05.2008, 18:48 20

Immorent Romania, subsidiara de leasing imobiliar a Grupului Erste, va dezvolta un proiect imobiliar in nordul Bucurestiului cu o suprafata construita de aproximativ 150.000 m2, valoarea totala a investitiei fiind estimata la peste 300 de milioane de euro.
Constructia efectiva va incepe in al treilea trimestru din 2009 si va fi finalizata in sapte ani. "Micro-orasul", format din 70% spatii rezidentiale si 30% spatii de birouri, este proiectat ca fiind unul ecologic - utilizand energie regenerabila, si se asteapta a fi un punct de reper in Bucuresti.
Dezvoltarea de proiecte reprezinta o linie de activitate pe care Immorent Romania mizeaza si pe viitor. Concret, clientii corporativi apeleaza la companie nu doar pentru finantare, ci si pentru asistenta in derularea constructiei. "Pana acum am implementat 10 proiecte greenfield. Clientul a venit la noi doar cu viziunea, iar acest lucru nu ne-a speriat. Este important pentru un client care nu a mai construit sa aiba un partener de incredere care sa inteleaga legislatia in domeniu, avizele necesare, amplasarea constructiei in spatiul detinut si multe alte aspecte in realizarea proiectului imobiliar", a declarat Bogdan Cernescu, directorul general al Immorent Romania.
Dupa cei trei ani de activitate pe piata leasingului din Romania, Immorent are un portofoliu de 31 de clienti corporativi, ajungand la un volum al afacerilor de 53 mil. euro, din care 36,7 mil. euro din leasing imobiliar si 16,3 milioane euro din leasing de echipamente.
In 2007, volumul de business a crescut cu 87% in Romania, in contextul unei cresteri de 14,5% in Europa Centrala si de Sud-Est unde Immorent opereaza, ceea ce dovedeste ca Romania reprezinta piata cea mai mare si cu cea mai rapida crestere. Pentru 2008, se previzioneaza o crestere a volumului afacerilor de 52%, pana la 80 milioane euro.
Immorent Romania mentine tendinta anilor trecuti de trecere progresiva de la leasingul de echipamente, cu care s-a lansat initial pe piata autohtona, catre finantarea imobiliara, segment in care cererea si gradul de acoperire indica in continuare potential de crestere.
Ponderea activelor companiei din leasingul imobiliar a crescut cu 43,9 puncte procentuale in 2007, fiind estimata sa depaseasca pana la sfarsitul anului 2008 activele din leasingul de echipamente.
Immorent este o companie fondata in Austria si in prezent activeaza prin cele 15 subsidiare in 13 tari din Europa Centrala si de Sud-Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO