Bănci și Asigurări

Impuls Leasing: Intram pe agricultura si sanatate

01.11.2009, 23:12 37

Impuls Leasing, una din primele zece companii din piata deprofil, se concentreaza pe dezvoltarea de produse de nisa, cum suntfinantarile pentru sectorul agricol sau cel medical, deoarece numaipe aceste segmente se pot inregistra acum cresteri.
Principalul business al firmelor de leasing, finantarile auto, ascazut cu peste 70% anul acesta. Impuls Leasing a inregistrat inprimele noua luni din acest an o scadere cu 58% a valorii bunurilorfinantate comparativ cu aceeasi perioada din 2008, pana la 68,8milioane de euro.
"Scaderea este sub cea a pietei, ceea ce inseamna ca ne-am majoratcota de piata. Nu cred ca ritmul de scadere se va diminua, probabilca va ramane la fel in trimestrul patru. In aceasta perioada eimportant sa venim cu produse de nisa, sunt singurele care potaduce rezultate. Incercam sa crestem pe segmentul medical si amlansat recent un produs pentru agricultura, cu numai doua rate pean, care trebuie platite in august si noiembrie, adica atunci candagricultorii incaseaza banii", a declarat Razvan Diaconescu,directorul general al Impuls Leasing.
El spune ca produsele de nisa reprezinta 15-20% din afacerilecompaniei, dar ca in continuare finantarile auto raman principalalinie de business.
"Noi ne vom concentra tot pe obiectul nostru principal deactivitate, finantarea autovehiculelor usoare si grele, dardezvoltam si alte produse pentru a ne ajuta in aceasta perioada.Din 2011 cred ca isi va reveni cresterea pietei auto, pentru caoamenii vor incepe sa schimbe masinile pe care le-au cumparat inurma cu cinci ani. Cresterile mari pe auto au fost in 2006, 2007 si2008, iar din 2011 va incepe reinnoirea parcului", explicaDiaconescu.
Impuls detine si o companie de leasing operational, infiintata lasfarsitul anului trecut, care a finantat bunuri in valoare de circa6 milioane de euro pana in prezent.
Impuls Leasing si-a inceput activitatea in aprilile 2007,principalul actionar al companiei fiind Raiffeisen LandesbankOberosterreich.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO