Încă o licitaţie cu titluri de stat eşuează, Ministerul Finantelor refuzând toate ofertele de cumpărare depuse de bănci

12 oct 2017 Autor: Roxana Rosu

Ministerul Finanţelor Publice a respins astăzi toate ofertele de cumpărare primite pentru o licitaţie de certificate de Trezorerie cu discount, în valoare de 600 milioane lei, cu scadenţa la un an, aceasta fiind a treia emisiune de titluri la care statul refuză ofertele primite de la bănci.

La licitaţia de joi au participat cinci dealeri primari. Ministerul a refuzat ofertele de cumpărare primite considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului. 

Volumul total al cererii a fost de 360 milioane lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 308 mil. lei, în timp ce ofertele necompetitive au totalizat 52 mil. lei. Rata cuponului a fost de 3,25%.

„În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului.“, anunţă ministerul.

Finanţele au respins săptămâna trecută o emisiune similară, de 400 milioane lei, cu scadenţa la doi ani, şi luni încă una de 300 milioane lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.10.2017

 
Cuvinte cheie:
oferte
, licitatie
, titluri de stat
, primire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide